Hallo wereld.

Nou daar gaat ie dan… In de trein op weg naar de introductie dag van de faculteit.

Ik ben zenuwachtig en als altijd vullen mijn gedachten de tijd. Wat mijn interesse in AI is? Wat me beweegt om als 54 jarige man weer aan een studie te beginnen? Ook als die voltijd is. Wat zoek ik hier?

Het zijn vooral de antwoorden die ik zoek op de vragen die ik verwacht te zien in de ogen van mijn collega studenten. Op basis van wat ik zag op de sorteringsdag schat ik de gemiddelde leeftijd op 20.

Mijn interesse gaat terug op science fiction boeken die ik van mijn vader kreeg. Ik was 13 en het gezin voer met de zeilboot terug uit Blankenberge. Als puber, erg bezig met zichzelf, weinig aansluiting met de rest, hing ik vooral in de kajuit. Misschien dat hij dat gezien heeft, misschien wilde hij gewoon iets aardigs doen. De boeken die hij me gaf waren de Foundation trilogie van Asimov. Zij zouden m’n denken en geloven vormen. Me op een pad brengen, waarvan vandaag de volgende stap is.

Hahaha, bij elke stap in de reis schrik ik op met het idee dat ik een fout heb gemaakt. Station Lelylaan…??? Dat herken ik niet. Zit ik in de verkeerde trein? De informatie over de trein boven het perron stelt me gerust. Ik vraag me af of er iemand zenuwachtiger is dan ik? Misschien meer vlieguren, maar een echte eerste jaars.

Over

Reacties gesloten.