Upping the ante

Holiday, celebrate! Als een maagd zingt de Madonna in mijn hoofd. Ik heb een autotje en een Airbnb gehuurd en ga een paar dagen op vakantie.

Er komt een vriendin uit Nederland over (nee, op alle vragen) en we gaan een lang weekend genieten van Porto vanuit een prachtig stil huis aan de rand van een natuurgebied 20 km buiten de stad.

De benen een paar dagen hersteltijd, wat ze echt fijn vinden kan ik je vertellen. Ze hebben me inmiddels 1950 km verder gebracht.

Met de vlucht uit Nederland komen ook m’n rugzak en wandelstokken mee. Ik ga uitproberen of en hoe ik mijn tocht te voet kan vervolgen.

Mijn fiets blijft maandag in León staan en ik wil 225 km proberen te gaan wandelen. Ik begin met korte etappes en kijk dan hoe de hiel het houdt. Het is één van de mooiere stukken van de route met twee hoge bestijgingen erin. Lijkt me heel bijzonder om die gelopen te hebben. Het lijkt me ook heel fijn om te ervaren hoe het is om bij de warme kant te horen.

Het weer gaat na het weekend echt minder worden. De maximale dagtemperatuur gaat naar 7 graden en er komt regen. Ik heb in de afgelopen 5,5 week twee keer regenkleding gedragen. Dus dat gaat wennen worden.

Zowel Jacob als ik verhogen de inzet, kijken wat er gebeurt.

Werkt het niet, ga ik terug en haal mijn fiets. Werkt het goed dan zie ik wel of ik de laatste 100 km wil lopen, of dat ik mijn fiets ophaal en weer ga fietsen.

Alles ligt dus open, maar nu eerst, op naar de Port!